Kirkon alat ry:n tiedote koskien lauantain 18.11.2023 mielenosoitusta

25.10.2023UutinenKirkon alatTiedoteUutisetKirkon alat ry

Kirkon alat ei vastaa jäsentensä osallistumisesta mielenosoitukseen eikä mahdollisesta luvattomasta poissaolosta työstä.  Työajalla mielenosoitukseen ei voi osallistua eikä työtehtäviä saa laiminlyödä mielenosoitukseen osallistumisen takia.  

Kirkon alojen jäsenet voivat omalla vapaa-ajallaan osallistua mielenosoitukseen. Viranhaltijat, jotka käyttävät julkista valtaa, eivät kuitenkaan voi osallistua mielenosoitukseen edes omalla vapaa-ajallaan.

Keskusjärjestö STTK ja sen jäsenliitot järjestävät Kohtuus kaikessa -mielenosoituksen lauantaina 18.11.2023 Helsingissä. Mielenosoituksella vastustetaan hallituksen esittämiä merkittäviä heikennyksiä työntekijöiden oikeuksiin ja sosiaaliturvaan.

STTK kutsuu mukaan jäsenliittojensa lisäksi kansalaisjärjestöjen, opiskelijoiden, työttömien ja eläkeläisten etujärjestöjä sekä kaikkia, jotka ovat huolissaan hallitusohjelman tavoitteiden vaikutuksista työelämään ja ihmisten toimeentuloturvaan.

Kirkon alat ry:n hallitus on linjannut kokouksessaan, että Kirkon alat STTK:n jäsenliittona osallistuu mielenosoitukseen rajoitetusti. Liiton jäsenet, jotka työskentelevät työsopimussuhteessa, voivat omalla ajallaan osallistua tapahtumaan liiton toimiston henkilöstön ohella. Työnantajan tunnuksia ei saa olla näkyvästi esillä. Myös Kirkon alat ry:n opiskelija- ja eläkeläisjäsenet ovat tervetulleita mukaan. Seurakuntien viranhaltijat eivät voi tällaiseen mielenosoitukseen osallistua lainkaan.

Mielenosoituksen ohjelma on seuraava:

Klo 10.30 kokoontuminen Helsingin Olympiastadionin edustalla olevalla Mäntymäenkentällä.

Klo 11.00 alkaen marssi Mannerheimintietä pitkin kohti keskuskirjasto Oodin edustalla sijaitsevaa Kansalaistoria. 

Klo 12.00 Kansalaistorin ohjelma alkaa.  Luvassa on liittojen ja keskusjärjestön sekä sidosryhmien edustajien puheenvuoroja, koko perheelle sopivaa ruokatarjoilua ja ohjelmaa.

Klo 14.00 tilaisuus päättyy.

Kansalaistorin tarkempi ohjelma ja mielenosoitukseen liittyvää lisätietoa löytyy osoitteesta www.sttk.fi/mielenosoitus

Kirkon alojen nettisivuille päivitämme mielenosoitukseen liittyvää lisätietoa Kirkon alojen jäsenille: www.kirkonalat.fi