Kulttuurikeskus Sofiassa tarjolla mielenkiintoisia seminaareja

21.11.2023UutinenKirkon alatYleiset uutisetSuper työttömyyskassa

Kulttuurikeskus Sofian erilaiset seminaarit, kurssit, retriitit ja taidenäyttelyt ovat avoimia kaikille lähtökohdista riippumatta. Lähiviikkojen aikana Sofiassa järjestetään kaksikin seminaaria, jossa pohditaan kuolemaa ja kuoleman jälkeistä elämää.

Lauantai 25.11. klo 13—16.30, ”Miten kuoleman kohtaamme?”

”Kun tuuli käy yli, ei häntä enää ole” (Ps. 103:16) Ihmisen osa on rajallisuus. Kun joutuu kasvotusten oman tai läheisen vakavan sairauden tai kuoleman kanssa, ihminen kohtaa oman rajallisuutensa. Mitä tunteita luopuminen terveydestä ja elämästä herättää? Löytyykö lohdutusta? Tuoko jonkun toisen kokemus uuden näkökulman? Seminaari on avoin kaikille. Ja etenkin niille, jotka ovat kohdanneet vakavan sairauden tai läheisen kuoleman.

Puhujina mm. professori Terhi Utriainen, terapeutti Okko Balagurin ja Nunna Elisabet. Keskustelun fasilitaattorina isä Ambrosius.

Lauantai 16.12. klo 13—17, ”Mitä kuoleman jälkeen?”

Läheisen kuolema pysähdyttää, monesti se on hämmentävä tai jopa pelottava. Mitä kuoleman jälkeen onkin, on suuri salaisuus, jota filosofit ja hengelliset ajattelijat ovat sukupolvesta toiseen yrittäneet selittää ja ymmärtää.

Kristinuskosta ja muistakin suurista uskonnoista löydämme erilaisia vastauksia tähän kysymykseen.

Alustajina mm. KTT Anne Brunila, arkkimandriitta Andreas Larikka ja isä Ambrosius.

Näistä seminaareista ja muistakin Kulttuurikeskus Sofian tapahtumista voi lukea tarkemmin Sofian tapahtumasivulta.

Kulttuurikeskus ja kokoushotelli Sofia sijaitsee Helsingin Vuosaaressa osoitteessa Kallvikinniementie 35. Tarkka sijainti ilmenee tästä linkistä.