Suomen uusi hallitus julkisti ohjelmansa – työlainsäädäntöön ja sosiaaliturvaan luvassa tulevien neljän vuoden aikana useita merkittäviä muutoksia

16.6.2023UutinenYleiset uutisetKirkon alat ry

Petteri Orpon johdolla pian aloittava Suomen uusi hallitus julkisti perjantai-iltana (16.6.2023) ohjelmansa tulevien neljän vuoden aikana toteutettavasta politiikasta ja lainsäädäntöuudistuksista. Ohjelma sisältää useita työelämää ja sosiaaliturvaa koskevia muutosehdotuksia, jotka hyvin todennäköisesti heikentävät merkittävästi palkansaajien asemaa.

Hallitusohjelman julkistamista koskevaan valtioneuvoston tiedotteeseen voi tutustua tästä linkistä. Hallitusohjelma kokonaisuudessaan aukeaa tästä linkistä.

Keskusjärjestömme STTK:n puheenjohtaja Antti Palola kommentoi uutta hallitusohjelmaa tuoreeltaan STTK:n nettisivuilla. Palola toteaa muun muassa, että ”Kirjaukset työelämän ja sosiaaliturvan uudistamiseksi ovat lähempänä työnantaja-, yrittäjä- ja elinkeinoelämän järjestöjen kuin palkansaajien tavoitteita.”

Kirkon alat ja keskusjärjestömme STTK seuraavat tiiviisti uuden hallitusohjelman mukaisten muutosten valmistelua. Mahdollisiin muutoksiin pyritään vaikuttamaan siten, että niistä aiheutuvat palkansaajien kannalta kielteiset seuraukset olisivat mahdollisimman vähäisiä. Asioiden etenemisestä pyritään tiedottamaan laajasti Kirkon alojen nettisivuilla sekä kaikissa muissakin viestintäkanavissamme.

Tutustu myös toiminnanjohtajan blogiin, jossa pohditaan hallitusohjelman vaikutusta Kirkon töissä.